STALKERS

15.02.2022

Stalkers, dispostiu per a joves curadors-es, és un projecte protagonitzat per persones d’entre 18 i 25 d’arreu del territori català interessats en les arts escèniques. Mitjançant aquesta experiència comparteixen coneixements sobre curadoria, programació i models organitzatius en el camp de la gestió cultural.

El projecte pretén ser un dispositiu de governança participativa que vol apropar les arts vives a la població i es va iniciar amb una prova pilot el 2019. En l’edició 2022-23 hi participen els següents municipis i zones geogràfiques, Celrà, Tàrrega, Terres de l’Ebre, Olot, Alcover, Martorell, Terrassa i el Prat del Llobregat. Aquestes poblacions que impulsen programacions i festivals d’arts vives com Sâlmon, Sismògraf, Eufònic, FiraTàrrega o TNT ofereixen la possibilitat al col·lectiu de joves que formen part del projecte Stalkers de conèixer de primera mà tot el procés de creació, producció i implementació d’aquestes programacions. Les dues joves que participen del projecte en nom de Celrà són Anaís del Cid i Paula Cornet.

Durant dos anys i amb un full de ruta d’accions acompanyades per diferents agents professionals del sector com ara programadores, artistes, comissàries, gestores, tècniques…aniran compartint els seus interessos, desitjos, anàlisi del context i experiències per acabar participant activament en la programació cultural dels seus propis municipis. Fent de les joves participants protagonistes directes del projecte i activant el pensament crític al voltant de la programació cultural dels municipis implicats i també del territori català en global. Un projecte amb una mirada jove, que cristal·litza en les programacions escèniques municipals fent-les més obertes, permeables, col·lectives que fomentin nous públics més transgeneracionals.

 

+ INFO

Web projecte

Participants edició 2022-23

Notícies