L'Animal a l'Esquena

L'animal a l'esquena de Celrà | © Jordi Bover

L'Animal a l'Esquena és un espai de trobada i creació artística situat al Mas Espolla de Celrà i dirigit per Maria Muñoz i Pep Ramis, directors artístics de la companyia de dansa Mal Pelo, que van decidir crear-lo com a punt de trobada amb altres artistes i persones creadores.

L'any 1997 inicien la restauració i construcció dels espais del Mas Espolla, que serà la seu del projecte d’aquesta entitat sense ànim de lucre, i comencen a definir els punts de partida del centre de creació i recerca.

Del 2001 al 2010, codirigeixen, juntament amb Toni Cots, el projecte artístic. Des del 2011, Maria Muñoz i Pep Ramis dirigeixen L’Animal a l’Esquena amb la col·laboració d'un equip d’assessors artístics.

El nom L'Animal a l'Esquena fa al·lusió a la imatge d'un animal carregat sobre l'esquena, sobre una columna que és l’eix central del cos i del moviment. És una imatge que evoca també una certa condició de fragilitat i de qüestionament del lloc i expressió del cos.

DesembrEnDansa 2021 | © Martí Navarro
Masia de l'Animal a l'esquena de Celrà | © Jordi Bover
DesembrEnDansa 2020 | © Martí Navarro
© Martí Navarro
© Martí Navarro
© Martí Navarro
Façana L'Animal a l'esquena de Celrà | © Jordi Bover
Interior L'Animal a l'esquena de Celrà | © Jordi Bover

L’objectiu principal de L’Animal a l’Esquena és instaurar els vincles i les connexions entre persones creadores, pensadores i públics de manera que el centre es pugui convertir en un lloc compartit i que, a més, disposi de l’equip tècnic necessari per facilitar un marc d’investigació de la pràctica artística basada en el cos, entès com un procés acumulatiu, de contextualització i reflexió, de formació i d’intercanvi.

L’Animal a l’Esquena es constitueix com un refugi temporal en què la diversitat sigui reconeguda i acceptada, reflectint la necessitat de la pràctica de les arts contemporànies de definir un marc crític mitjançant la presència de diferents veus i visions, amb la finalitat de buscar un canvi de valors en relació amb la visualitat, la textualitat, la identitat i la corporalitat.

Per a més informació, cliqueu el següent botó per accedir al seu web.

L'ANIMAL A L'ESQUENA