Geografies variables de la memòria

Els records, la memòria de la gent gran sobre la vida cultural viscuda durant la seva joventut a la població de Celrà, marquen l’inici del projecte.

Geografies variables de la memòria connecta el territori amb la memòria i vivències de les persones que l’habiten, tractant d’aprehendre la complexitat del terme “cultura”. El projecte se situa al llindar de la creació contemporània i la mediació artística; de l’acció comunitària i la co-creació, i entre diverses generacions i comunitats a la població de Celrà.

Un projecte creat i desenvolupat per Cultural Rizoma amb la col·laboració i suport de l’Ajuntament de Celrà, i en coordinació entre les diferents àrees de Cultura, Educació, Gent gran i Joventut de l’Ajuntament.

 Amb la col·laboració de l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones es porten  a terme un seguit de tallers per recollir i gravar les seves experiències. Aquesta cartografia emocional que vincula l’arquitectura, l’urbanisme i la història d’un passat a Celrà amb els seus habitants configuraran la primera capa d’un mapa en línia a Instamaps. Podeu consultar més informació sobre el projecte aquí.

Creant a partir d’aquest  registre i arxiu digital, aquests localitzacions ens serviran per a iniciar un diàleg amb el col·lectiu de joves del municipi, tot proposant una reflexió sobre el territori que habiten: el físic i el virtual.

Formularem de nou les preguntes en clau contemporània, intentarem trobar punts de trobada i les seves possibles variacions.

En diversos tallers, al local jove, van donar una resposta a través de la creació contemporània, tot (re)elaborarant records, creant nous diàlegs. Aquest procés de forma íntegra (processos i resultats) es va mostrar en un espai expositiu.

Els resultats els pots consultar al seu web.

El projecte, que s’estructura en diverses fases, té l’objectiu de treballar en una segona tram en l’àrea de la música.