El Festival DesembrEndansa de Celrà

El DesembrEnDansa és un cicle d’arts escèniques relacionades amb el cos i el moviment creat l’any 2016 que neix amb l’objectiu de col·locar Celrà a l’epi­cen­tre de la dansa d’avant­guarda. Inclou una àmplia oferta d’exhibició, formació i creació al voltant de la dansa i el moviment, de quatre dies de durada, que vol fer visible la llarga trajectòria tant en formació com en projectes de creació que s’han desenvolupat al municipi des dels anys 90.

El cicle, que implica diverses entitats del municipi vinculades a la dansa,  se celebra cada mes de desembre i treballa en cada edició per apropar aquesta disciplina a tota la població, des dels més petits a la gent més gran.

Aposta clarament per descentralitzar la dansa dels grans nuclis urbans, com Barcelona o Girona, tot reivindicant que s’escampi aquest llenguatge artístic per tot el territori.  

La llarga vinculació de Celrà amb aquesta disciplina artística fa que esdevingui un referent de la dansa contemporània, especialment per dos motius: l’Escola de Municipal de Dansa i el centre de creació l’Animal a l’Esquena.

Dansa familiar 'Blink Flash Duncan' de Blink Flash
Espectacle 'Olor de menta' de la Cia. La Súbita | © Martí Navarro
Taller DesembrEnDansa

L’Escola Municipal de Dansa, que depèn de l’Ajuntament de Celrà és única en l'àmbit de la província de Girona, amb més de 400 alumnes.

A més, al municipi s’hi troba ubicat un dels centres de creació entorn de la dansa més reconeguts del país, com és L’Animal a l’Esquena, que acull professionals de primer nivell tant nacionals com internacionals. 

En aquest cicle es posa en valor la dansa com a expressió artística que utilitza el moviment del cos com a llenguatge universal. De la programació, sempre orientada per a tots els públics, en destaca la qualitat i la professionalitat, amb propostes que valoren des del procés de creació, passant per la formació artística, fins a l’exhibició d’espectacles de dansa d’artistes locals. El fet que gran part de la seva programació es desenvolupi a l’aire lliure fa que es reforci la voluntat d’arribar a tots els públics.

DesembrEnDansa es desenvolupa en diverses localitzacions del municipi de Celrà i està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, el Teatre L’Ateneu, l’Escola Municipal de Dansa de Celrà i l’Animal a l’Esquena.

Espectacle 'After the rain' de la Cia. Wonderground
Espectacle 'Olor de menta' de la Cia. La Súbita | © Martí Navarro
Dansa familiar 'Blink Flash Duncan' de Blink Flash | © Martí Navarro
Espectacle de dansa vertical 'Filles d'Eva | © Martí Navarro
Taller DesembrEnDansa
Dansa familiar 'Blink Flash Duncan' de Blink Flash | © Martí Navarro
Espectacle 'Fràgil' de Carles Manlleu | © Martí Navarro
Taller DesembrEnDansa
Taller DesembrEnDansa