Kim Perevalsky

Pintor

"Des que vaig iniciar-me en la docència, recent acabada la universitat a Ucraïna, vaig descobrir com n’és d’important compartir coneixements amb altres persones.
És una part de la meva feina que gaudeixo i que combinada amb els meus propis projectes i exposicions a diversos països, em manté connectat a la creació artística d’una forma àmplia."

 

Va exercir de professor de dibuix, pintura i gravat a la Universitat Politècnica de Kiev des de 1994 fins a 1997, any en què es va establir a Catalunya. Des del 2018 a l’actualitat, és professor de pintura a l’oli i d’aquarel·la  a l’Escola Municipal d’Art de Celrà.

Es va formar a l’Escola d’Art Taras Shevshenko, i va continuar els seus estudis a l’Acadèmia de Belles Arts de Kiev on es va graduar el 1994 amb una sèrie d’aiguaforts de gran format amb el títol “Demonologia”.

La seva obra es troba en col·leccions privades d’arreu del món, ha estat adquirida per institucions públiques com el Ministeri de Cultura i el Gabinet de Presidència d’Ucraïna, i per l’Ajuntament de Girona.

Ha exposat en diverses galeries, com Galeria Tusset, Barcelona;  Galeria Sokoa, Madrid ; NO+ART, Girona; Galeria “Fons d’Art “, Olot; Galeria Omnium Ars, Platja d’Aro; Galeria El Claustre, Girona; Museu Issac Albèniz, Camprodon; Galerie Alain Daudet, Toulouse (França); Fundació Valvi, Girona i Galeria Iturria, Cadaqués- Madrid .

Les seves darreres exposicions han estat les realitzades al Centre Cultural La Mercè, de Girona, amb el títol “Marevo”, el 2015. A la Fundació Valvi de Girona amb el títol “Cementiri Marí”, el 2016-17, i a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt, en el projecte col·lectiu “Work in progress”, Homenatge a Berta Casas, el 2018.

 

DB error - tep_db_error