Jordi Ribot

Reporter gràfic

“Em vaig dedicar a la docència per transmetre la meva passió per la fotografia, les classes per mi també són aprenentatge i un retorn constant. Cada vegada que agafes la càmera i enquadres es com si es parés tot, captes el moment i el converteix en un instant únic de la vida i de la teva mirada.
La fotografia planteja reptes com la relació que tenim amb l’art tot recordan-te que l’edat no és cap límit per seguir aprenent.”

 

És professor de fotografia  a l’ERAM (Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia) que depèn de la Universitat de Girona.  Des del 2004 és professor a l’Escola d’Art de Celrà. És professor associat de la Universitat de Vic on imparteix classes de fotografia i fotoperiodisme.

Reporter gràfic d’àmplia formació acadèmica, és llicenciat en història de l’art per la Universitat de Girona. S’inicia com a fotògraf professional l’any 1992, al Diari de Girona.

L’any 1999 funda l’agència fotoperiodística Click Art Foto i n’és gerent fins al 2012. El març del 2012 crea l’empresa  ICONNA Comunicació Audiovisual, juntament amb el fotoperiodista Joan Castro.

A més de la seva feina en l’àmbit de la docència no ha deixat mai de treballar en premsa, actualment publica al Periódico de Catalunya,  al PuntAvui, l’Esportiu i al Mundo Deportivo.

Com a publicacions va idear, dirigir i publicar el llibre de fotografies, Artur Mas. Retrat de l’home i el president. I amb tot l’equip d’ICONNA ha portat a terme el projecte Tossudament… Relat del procés català.

Com a fotoperiodista, compta amb els següents reconeixements, premi de fotoperiodisme en la primera edició dels  Premis Carles Rahola de Comunicació Local (2010) i premi de fotoperiodisme en la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local (2017).

 

Fotografia bàsica per adults
Actual
Fotografia
Nivell bàsic
Actual
Fotografia antiga
Laboratori fotogràfic

Activitats relacionades:
Actual
Fotografia antiga
Laboratori fotogràfic