Jordi Ribot

Reporter gràfic

“Em vaig dedicar a la docència per transmetre la meva passió per la fotografia, les classes per mi també són aprenentatge i un retorn constant. Cada vegada que agafes la càmera i enquadres es com si es parés tot, captes el moment i el converteix en un instant únic de la vida i de la teva mirada.
La fotografia planteja reptes com la relació que tenim amb l’art tot recordan-te que l’edat no és cap límit per seguir aprenent.”

 

És professor de fotografia  a l’ERAM (Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia) que depèn de la Universitat de Girona.  Des del 2004 és professor a l’Escola d’Art de Celrà. És professor associat de la Universitat de Vic on imparteix classes de fotografia i fotoperiodisme.

Reporter gràfic d’àmplia formació acadèmica, és llicenciat en història de l’art per la Universitat de Girona. S’inicia com a fotògraf professional l’any 1992, al Diari de Girona.

L’any 1999 funda l’agència fotoperiodística Click Art Foto i n’és gerent fins al 2012. El març del 2012 crea l’empresa  ICONNA Comunicació Audiovisual, juntament amb el fotoperiodista Joan Castro.

A més de la seva feina en l’àmbit de la docència no ha deixat mai de treballar en premsa, actualment publica al Periódico de Catalunya,  al PuntAvui, l’Esportiu i al Mundo Deportivo.

Com a publicacions va idear, dirigir i publicar el llibre de fotografies, Artur Mas. Retrat de l’home i el president. I amb tot l’equip d’ICONNA ha portat a terme el projecte Tossudament… Relat del procés català.

Com a fotoperiodista, compta amb els següents reconeixements, premi de fotoperiodisme en la primera edició dels  Premis Carles Rahola de Comunicació Local (2010) i premi de fotoperiodisme en la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local (2017).

 

Fotografia bàsica per adults
Actual
Fotografia
Nivell bàsic
Fotografia avançada
Actual
Fotografia avançada
Curs de perfeccionament