TÈCNICA, COMPOSICIÓ I RECERCA DE MOVIMENT AMB PAU ARAN

Taller de dansa contemporània adreçat a persones adultes amb experiencia prèvia en dansa a nivell mig

Compra
100 €
Dimecres 29 de desembre | 20:00 h

28 i 29 desembre 2021
d'11.30 a 13.30 h i de 14.30-17.30 h
EL TALLER

Tècnica

En la seva proposta pedagògica en Pau Aran planteja treballar el moviment des de les seves diferents qualitats, direccions i tot el que aquest implica: espai, respiració, oposicions i detalls que fan la diferència. El mètode Jooss-Leeder inspira en gran part el seu treball. Respectant les diferents necessitats i circumstàncies del grup, l'ajuda a partir de la repetició i un treball profund enfocat en la intenció gestual.

A la fi de la sessió, s'arribarà a una seqüència que contingui, corporal i tècnicament, la informació estudiada durant la sessió. D'aquesta manera, la idea serà de desenvolupar a poc a poc una major consciència del que estem aprenent i afinant a través del moviment.

Composició i recerca de moviment

La seva proposta creativa planteja un espai de contacte amb un/a mateix/a, sense pretensions ni judicis. Un espai per a la sensibilitat i l'expressivitat, on tot és possible.

Cada cos té el seu propi llenguatge, únic i perfecte. Amb aquestes premisses, treballarem mitjançant el joc i el plaer, amb exercicis de composició, improvisació i narrativa corporal. Obrirem la cerca al diàleg amb nosaltres mateixos/es i amb els/les altres. Ens connectarem amb una expressió personal, autèntica i desenvoluparem una major consciència dels nostres límits, per poder superar-los.

Aquesta metodologia s'inspira també de les seves vivències i experiències de la feina amb la Pina Bausch i la seva companyia a Wuppertal.

Així doncs, a través de pautes i consignes, desenvoluparem un pensament resilient, obert i autònom. Una invitació a l'empoderament personal que ens ofereix a més un procés creatiu grupal, on cadascú descobreix, qüestiona, amplia el seu llenguatge, per acabar amb una experiència física, mental i sensorial, responsable del seu propi viatge.

https://vimeo.com/411062172   www.pauaran.com

PAU ARAN ballarí, coreògraf i professor

Va començar la seva carrera professional a través del ball de saló i el jazz modern, on el seu interès es va expandir cap a múltiples formes de moviment expressiu.

Durant els seus estudis al Conservatori Professional de Dansa 'Mariemma' de Madrid, va ser excepcionalment convidat a assistir a la Universitat de les Arts Folkwang d'Essen, Alemanya. Això el va portar a la seva formació més significativa fins a la data, a Wuppertal i sota la direcció de Pina Bausch.

Ha ballat en més de vint produccions de Pina Bausch, i continua ballant amb l'internacionalment reconegut Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch com a artista convidat.

Com a artista independent des del 2013, Pau es dedica a desenvolupar el seu llenguatge de moviment personal a través de projectes col·lectius multidisciplinaris arreu del món, i realitzant tallers creatius amb i per a diversos artistes i comunitats.

https://www.youtube.com/watch?v=5Lo4G7QtrMI

 

'No intento crear una doctrina fixa. Em considero un canal més. Res més. El meu desig és ser testimoni, compartir des de la meva experiència, donar lliurement, per poder donar aire a les ales d'aquells/es que han decidit volar amb mi.

Observar, moure’m, ser pacient, atent i dirigir la meva atenció de forma espontània i directa.

Estic present per a l'individu o el grup. Escoltar allò que és necessari i estar preparat per cometre errors junts, per canviar d'opinió, per no prendre les coses massa seriosament, per estar en desacord fins i tot, per prendre espai i després, per començar de nou, amb calma.’

-Pau Aran

Dimecres
29
des