Cinema documental: Visca les antípodes

V. Kossakovsky (2011)

Gratuït
Divendres 24 de setembre | 20:30 h

Lloc: Davant el Pavelló Municipal d'Esports

“Què passaria si ens tiraríem per un forat que travessa la Terra?”, va pensar el director Victor Kosakovsky, observant un pescador a l'Argentina, i va dibuixar uns eixos imaginaris entre Argentina i la Xina, Nova Zelanda i Espanya, Sibèria i Xile, Hawaii i Botswana. Com a resultat d'aquesta reflexió, Kosakovsky va crear una pel·lícula que parla de la unió de totes les coses i persones a la terra, amb unes belles fotografies de la natura, animals, insectes i algunes escenes quotidianes.

Durant el rodatge, Viktor Kosakovsky va tenir la sort de viatjar al voltant del món i visitar els seus quatre punts diametralment oposats. Entre països tan diferents, el director intentava trobar connexions i coincidències profundes. Llavors, qui són les nostres antípodes?

La pel·lícula es va estrenar al Festival de Cinema de Venècia 2011. El llargmetratge va ser guardonat amb el premi “Elefant Blanc” del Gremi Rus d'Historiadors i Crítics de Cinema i el premi “Branca de Llaurer”. En el XXIII Festival de Cinema Documental “Rússia” el film va rebre el Grand Prix.

Organitza: CineClub21 i Ajuntament de Celrà

Divendres
24
set
Gratuït